Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden är ingenting

 

Tiden är ett ingenting

som alltid är detsamma:

ett barn blir fött, ett ögonblick

en kvinna blir till mamma

ett liv har början och ett slut

och mäts i alla lägen

och ändå minns man kanske bäst

ett möte längs med vägen.

En klocka slår, en timme går,

minuter och sekunder,

ett liv är nu, ett ögonblick,

en kedja utav stunder

med hjärtats trygga, fasta slag

och tiden är - vadå?

Det vet vi inget särskilt om.

Vi lever ju ändå

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-10-22 16:31



Bookmark and Share


  KristinaE
Vacker och full med liv
tiden är okänd

2016-11-01

  Minkki VIP
någonstans inom mig rasslar urverket och lodet i barndomens moraklocka igång...
"Hör klockan slår, si, tiden går,
en stund är nu framfluten.
O, kjära själ, så tänk uppå
dhen sidsta dödsminuten!"

Titeln och upptakten är fenomenala, dem ville jag gärna lägga i en liten ask - med öppet lock
2016-10-30

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
jag håller med pelle
du har skrivit en dansk psalm
som jag nu beställer till min
begravning
:)
2016-10-23

  soligajag_1 VIP
Så bra skrivet om tiden och ingenting.
Vill läsa dessa rader om och om igen ,
vi lever ju ändå . Mycket bra!!
2016-10-23

    ej medlem längre
O, varför hör jag denna dikt sjungas med vemodig, dansk röst?
2016-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP