Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasklara

Det finns inga ord kvar
allt är ord
vatten i vatten,
älven i hav

du är nästan ett barn
du bär stygn och frågor
vi måste avlägsna dessa
fågelvingar, spår över himlen,
tornseglarvanor, kastvindar
och flickan med blåsipporna

innan de bosätter sig i dig
som skuggor av fåglar
och stilla väver rede
i ditt levande bröst

kära, det finns inga ord kvar
uttala dem
med munnen mot mina läppar
ditt hjärta slår ännu
i ditt levande bröst




Fri vers av Grävling
Läst 332 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-10-23 00:17



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Mycket vackert skrivet!
2016-10-23

  Petter Wingren
o, så vackert och tragiskt. Nej inte tragiskt men mättat av ordlöshet. Jag dricker på distans dina läpprörelser med djupaste respekt för din integritet. Du är inte jag men din dikt formar skuggor av fåglar i mitt inre med förvånansvärt skarpa kanter i rörelse över mina höstiga språkfält.
2016-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling