Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad version av en tidigare text med titeln "Folkrötan"


Rötan

Tiden är trasig
då ljus missar mål,
röster förtvinas ur sina skrik
och armering blottläggs ur rämnande folkhem.

Till och med spegelbilder går förlorade.
Nya byggs av förhastade signaler
och avsågade järnrör.
Vi blundar ivrigt.

En ihärdigt droppande dag inleds obduktionen.
Genomskinliga hinnor avlägsnas,
det svartbruna blottläggs,
skuldbrev av skrämmande valörer levereras,
outhärdlig stank bedövar
och förnekas.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 314 gånger
Publicerad 2016-10-23 04:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP