Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja till vem


att kasta pärlor

jag har skrivit
många dikter
ur min frustation
över verklighetsfrämmande
beslutsfattare'

om jag gav dom
en diktsamling
skulle dom förstå

tveksamt
'många av dom har
aldrig arbetat i produktionen
och har dom
har dom snabbt blivit
upp plockade av partiet

man känner sin arbetararistokrati
som man smörar på alla sätt
och andra ska betala

att en stor del av kvinnorna och
egenföretagarna inte ens har riktig pension
eller sjukkassa
bekymrar inte

Shakespear låter hamlet uttrycka
'det är något ruttet i gamla Danmark
pjäsen skrevs på 1500 talet
idag är det 2000 talet
det kan vara sverige




Fri vers av tom boreland
Läst 438 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-28 10:10

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland