Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bedövningsmedel

Människor vill inte se

verkligheten

Därför tar man till

sprit och knark

så att man kan gå

i ett bedövat töcken

som inte gör ont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-29 13:24



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Det var inte min avsikt att skriva något djupsinnigt om detta stora ämne. som har så många ingångar och aspekter.
I dag belystes problematiken i SR1 Kropp och Själ. Kan rekommenderas till avlyssning.
2016-11-01

    ej medlem längre
Tycker texten är svag i sin helhet. Inbillar mig att du menar undantagsfall men ... så som du skrivit detta stycke är det alldeles för lätt att uppfatta orden som 'generella' och om jag nu väljer att läsa de som sådana faller texten för mig som ett magplask. Tycker även att alkohol och knark som du uttrycker det faller under samma träd; droger.

Ett större problem är alla lagliga droger, alkohol inkluderat, droger du får från din doktor, antidepressiva, lyckopiller etcetera etcetera.

Tror de flesta tänker på heroin, amfetamin med mera och inte de droger som är legala och accepterade av ett fyrkantigt samhälle och det är mer än trist.

Och varför, generellt sett, är det så illa att fly detta fyrkantiga tänkande mellan varven. Generellt sett tycker jag personligen att det är viktig att 'bedöva' sig mellan varven.
2016-11-01

    Anneli A
Vi människor är bra på att döma andra istället för att acceptera varandras olikheter.
2016-11-01

  Magica VIP
..och ändå tar man inte det på större allvar...Tänker på alkoholen till exempel och hur mycket skada har inte den bidragit till i samhället? Tycker det är tydligt att allt fler ser det inte ens som alkoholproblem att ta "bara lite" varje dag eller "bara" på helger. Visst droger i övrigt är ju ett steg till och det är förjävligt att man inte gör mer åt saken. Fast vet att det inte bara har med att de som tar det inte vill se verkligheten, en del tycker helt enkelt det är kul och fattar inte hur puckade de är, bor många här som inte har nån uppfostran eller vett över lag tex och det har med sin inverkan men alla har ett val, om inte annat att söka hjälp och se till att få det. Dock viktig text.
2016-10-30

  soligajag_1 VIP
Bra skrivet Valter. En vacker dag vaknar man ur detta "töcken" och önskar man va nån annanstans. .
2016-10-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Det ligger mycket i det du skriver!
2016-10-29

  Öknens Ros VIP
sorgligt, sprit och knark har förstört många liv.
2016-10-29

    Sefarge VIP
Den stora dövande
Illusionen!
Betänkvärd text!


2016-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP