Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bemöta och tåla kritik

 

Om du säger något rakt ut
måste du kunna bemöta kritik snyggt
Du har förbrukat rätten att skrika styggt
när du inte själv är tyst

Om någon skriker ut högt
har du rätten att svara hårt
Annars ska talaren hålla käften
om denne inte tål höra åsiktsmotsatsen

När känsliga personer
nås av andras versioner
Är inte deras sanning
den enda sanningen

Men om den inte kan ifrågasättas
är den för svag för att verklighets-ställas
Är det därför känsliga personer blir arga
när deras sanningar blir bevisade karga

Även om man inte själv sitter i båten
så måste man kunna ta emot tåten
Tänka lite till, om den räcks ut
förhoppningsvis är hjärnan inte bara ett substitut




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-31 10:55



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bemöta med samma (mynta) och mynt, farisé mot fariséer!
2016-10-31
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP