Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Själv)mördarballad på ottave rime.


Elegi från den röda stugan

Novembertågets bleka vagnar skenar
på räls som strålar genom nattens sot.
Ifrån de döda träden faller grenar,
den trogna vinterns välbekanta hot.
Hon fyllde fickorna med tunga stenar
för att i djupet slutligen slå rot.
Inatt gick du med våndan ned i brottet,
och snart från röda stugan ekar skottet.




Bunden vers (Annat versmått) av Niklas Eriksson
Läst 367 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-02 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Eriksson
Niklas Eriksson