Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Antingen - Eller

Urverkets kugghjul
maler och går
- pressar världen framåt
visarna hackar
men rör sig ändå
- allting pressas framåt

Och de pälslösa aporna
bygger torn i Malmös hamn
högt upp bland molnen
byggs grottor

I skuggan av alla dessa torn
fnissar ondskan tyst
den vet vad som väntar
och godheten sluter en pakt
med destruktionen
en predestinerad kompromiss
av kosmiska mått

Kärleken stångas och knuffas
och med blodiga händer
sväljer den sin stolthet
och sitt förfall

(För det starkaste av allt
är en kärlek driven av vrede
för den finns inga hinder
någonstans)

Men de rykande spåren
av kärleksbandvagnar
osar av oskuldslöshet
och de svidande såren
i alltings balans
är oläkbara

Så det otänkbara
förblir otänkbart
och godheten
sann.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 670 gånger
Publicerad 2006-05-15 00:33



Bookmark and Share


  Agnes
Jisses, vilken ordkonstnär du är...

"och godheten sluter en pakt
med destruktionen
en predestinerad kompromiss
av kosmiska mått"

En vanmaktskänsla föds. Men även om så vore är din text stark, kompromisslös och ofantligt sanningssägande utan att nånsin snudda vid plattityder.

...och så gillar jag slutklämmen om ordningens makt - att det förblir som det ska. Hoppfullt!
2006-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin