Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan man inte säga det man vill säga...Ibland kommer man inte på vad man vill säga när det ska sägas...Då skriver man en dikt istället...


Till en vän

Vet du
att jag älskar dig
med samma renhet
som man älskar
en syster?

Det andra har jag
stuvat undan
packat ner
arkiverat

Vet du
att din panna är slät
och att du misspryder dig
när du tar på dig
den skyldiges eldsmärke?

Jag vet
att du är oskyldig
Du har sett det marsklandskap
som är mänsklig tillvaro
Du har betalat
Du är oskyldig

Och om du inte vill gå
så bär jag dig
Det är ingenting
Jag är en stark man

Vill du inte bli buren
så går jag bredvid dig

Vill du vara ensam
så väntar jag

Det är sant

Jag skulle kunna
skriva evangelier
om föraktet åt dig
och läsa dem för dig
med sprucken röst

Fast allt det
spelar ingen roll

Du måste döda föraktet
slå det i bitar
tills bara blod och galla
finns kvar

Sen blandar vi
föraktets blod
i bläcket
Så du kan
skriva din bok

Skriva den som
den ska skrivas

Skriva den till slut

Skriva in den
i evigheten




Fri vers av AtomHeartMother
Läst 425 gånger
Publicerad 2006-05-15 06:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AtomHeartMother
AtomHeartMother