Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn


Våran mor
som är i himlen
älskar gör vi ditt namn
vagga ditt plågade rike
fäll ut din bro  
så som i himlen
så ock på jorden.

Vårt enkla bröd
låt det vara kvar
och förlåt oss våra
underlåtenhetssynder
när vi inte stoppar dom
som i sin egen skräck
våldför sig på världen och människorna 
och inled oss icke i frestelse
att bli som dom.

Ty världen är din
och styrkan
och barmhärtigheten
i evighet.

Mamma.




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 352 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-07 19:23



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Som en bön, fast till mamma. Fin idé och underfundigt vackert skrivet.

2017-01-02

  Johan Strömstedt
En underbar text. Idag snöar det, blåser och är sådär ruggigt. Lägger din text runt min hals och känner värmen komma.
2016-11-11

  Inkarasilas
Som en kärleksströsslad bakelse till morgonbön, lagd där under fotografiet. Fint som dalande snöflingor i ögonen!
2016-11-08

  objekt3
Baba.

Vanatro!;
https://www.youtube.com/watch?v=0CEFmwRJ0S0

( http://nogsamt.blogspot.se/2015/08/vanatro.html )

2016-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm