Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han kom nyligen

 

Han kom nyligen från Syrien

och vill lära sig svenska.

Jag visade på en verb-kedja 

från en psalm:

”Jag skulle vilja våga tro…”

Han frågade på engelska om jag

 tror på Gud.

"Ja, svarade jag, men som lärare 

måste jag vara neutral."

"Vad betyder neutral", frågade han.

"Att man är opolitisk och o-religiös 

och inte propagerar för någon 

uppfattning eller tro", sa jag.

”Jag tror på Gud” svarade han




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Fredrik P. VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-08 17:39



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Texten kommer nära då du ger den konversationens rum. Fint förmedlat.
2016-11-13

    ej medlem längre
Dina fina ord väcker både känslor och tankar.
2016-11-09

  aol
Verkligen tankeväckande bra skrivet,
2016-11-08

  ULJO
Fin anekdot
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP