Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sleipner nr 6 : isolerad MånSoldat

 



Trampar mjukt omkring i hårda minnenas skog

under samma måne, något större nu

på patrull mot telefontrådarna - skulle vi föreställa soldater

kamouflerade till snö



(hemlängtandes ihjäl mig : till Norrland fastän redan där)



som omöjliga reserver i fullt utrustad ryggsäck

drog bandvagnen deras uppdrag genom oss

under varje ändlöst vaktpass syntes min tillvaro så isolerad

att din gnistrande snögrotta kändes rymma halva världen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-09 16:51



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Mycket fin gestaltning! Lysande!! Texten fick mig sedan att kasta mig över Tranströmers "Posteringen" (ur "Stigar") som har ett liknande tema:
"Jag beordras ut i en hög med stenar
som ett förnämt lik från järnåldern.
De andra är kvar i tältet och sover
utsträckta som ekrar i ett hjul.
[...]
Uppdrag: att vara där man är.
Också i den löjliga gravallvarliga
rollen - jag är just den plats
där skapelsen arbetar på sig själv.
[...]
Kommande händelser, de finns redan!
Jag känner det. De finns utanför:

en sorlande folkmassa utanför spärren.
De kan bara passera en och en.
De vill in. Varför? De kommer
en och en. Jag är vändkorset."
2016-11-10

  Solstrale VIP
Snyggt ristat i etern!
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP