Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu har vi kommit till åttiosjunde invånaren av Hundra i hela fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 014 : Josephine Syrénkvist

 

 

hon har alltid en famn över för sin soliga katt

fast inatt ville den stanna i fågelsången förevigt

så att hon själv fick gå igenom dess nio liv

 

ur sin garderob tas lätta steg med trasig kimono

men idag regnar det över hela Stockholm

så hon sätter på sig gummikapuschong

över snäckorna och sätter på

allting av Lasse Holm & Ingela Pling

 

en gång var hon förlovad

med sin aprikosrosa telefon

men var så oerhört längesen man lät

nummerskivan snurra med ringfingern

att hon knappar fram hans adress på nytt

 

varje oändlig morgon tänker hon sig

skriva ned varenda människa eller

sång och sak som hon någonsin älskat

- att det torde ta ett par timmar -

men när kvällen redan har anlänt

omfattar listan inte ens

en hundradel av allt hon kände för

ungefär den femte maj 1984

 

hon går ingalunda på myten om att duscha

varje dag under tre minuter

utan nöjer sig med nio minuter

var tredje natt inklusive hårtvätt

med mangoblandat persikoschampo

 

i en turkos mapp finns

hennes tusen bästa testresultat

inklistrade så att man kan spåra

vilka lägsta pulsslag

som borde ha underlättat för

vilka djupaste andetag

 

hissen kommer aldrig

att bli just hennes

och hiner ändå bara sväva i

syrefattiga sekunder innan

korgen sjunker mot jorden igen

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-05 21:22



Bookmark and Share


  liktenelegi VIP
Hon verkar vilja hålla sig kvar i det persiko-turkosa 80-talet?! Hursom, de där syrefattiga sekunderna innan korgen sjunker kan tolkas på flera vemodiga sätt. Så snyggt!
2024-05-06

    Lena Söderkvist VIP
Hon verkar som att hon har haft ett liv en gång men inte längre.
2024-05-06

  Gunwale VIP
Hon är en nyans och en doft - Jo, se en fin syrenkvist!
Hon känns flyktig, luftig, tunn men ändå kraftfull, förandligad och svävande tidlös … lite berusat snurrig också, kanske …
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP