Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
November


Hösten som flydde

jag blev snuvad på november

min käraste månad

dess trolska mörker

dova jordiga andetag

älvorna som lämnat svävande

andetag i luftrummet

jag längtade till skogens mossiga stigar

förmultnande doftande löv 

 

allt drömskt toppades av vita snökristaller

och världen blev vit, inbäddad i en stum tystnad




Fri vers av Maiah VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-11-09 20:19



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Vi skall vara tacksamma över våra varierande årstider. Vi?.syftar givetvis på de skrivande folket. Väderomslag, en aldrig sinande inspirationskälla att ösa ur. "Inbäddad i en stum tystnad", beskriver den första snön på ett mycket bra sätt. Fint!
2016-11-14

  Lars Hedlin
Snart så kommer våren igen....
2016-11-13

    carinamnm
O ja! Jag har också upptäckt novembers skönhet för några år sedan, månaden kan vara så fantastisk som du beskriver den. Tack!
2016-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP