Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lång borta från presidentval och andra dödsdomar.


Till fots

Karlavagnen sjunker
på himlavalvet i norr
som för att möta min blick
och locka mig hem
från min svarta promenad

jag har månljuset i ryggen
landsvägen är en paradgata
och tallarna står uppradade
som silverklädda väktare
stolta och tysta i skogsbrynet

mitt sanna, innersta väsen
är till fots i snöig vinternatt
med månen på axeln
och stjärnor i blicken
på väg hem, hem, hem




Fri vers av 99knivesinside
Läst 480 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-11-09 20:58



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Rak, vacker o stilren dikt...
på väg hem... till fots...
med stjärnor i blick...
Jaa... eftersom vi alla är en stjärnas barn, solens, så är vårt rätta hem säkert någonstans därute i Kosmos, bland nollpuktsfältets "Ingenting"...

Väl mött en gång...

Bo

2016-11-11

  Hon kallar sig poet VIP
gillar denna, upplägget, ordvalen, kombineringarna, "stjärnorna i blicken på väg hem, hem, hem" himmelskt bra...
2016-11-10

  Respons VIP
Vacker landskapsbild!!!
2016-11-10

  Petter Wingren
Glänsande vackert
2016-11-10

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Väldigt vackert skrivet
som en vintertavla av Karl Nordström
(min måleriidol liksom)
2016-11-10
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside