Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mer natur, mer fåglar.


Sparvhök

Porlande silver i himmelens bäck
och tumlande nysnö runt husen.
Kvillrande fåglar, ett sidensvanssträck,
mens sparvhöken stilla, som frusen.

Intensiv böljan på synviddens strand
då rovfågeln störtar från nocken.
Fullkomlig fokus i irisens brand
när skräcken briserar i flocken!

Motvilligt hejdas den blygråas flykt,
då snötuppen undflyr all skadan.
Sparvhöken lämnar då rönnbären skyggt,
med ansträngning, åter till ladan.




Bunden vers (Rim) av Niklas Eriksson
Läst 452 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-09 21:08



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Fantastisk text och bilderna som målas fram.
2016-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Eriksson
Niklas Eriksson