Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verkligheten


en historia från idag

efter att ha knallat
29 dagar
från syriens hellvete
kom dom till Sverige

vi har inget boende
till er
var sin kasse med sängkläder
'var en gåva från migrationsverket

samtidigt stod 400 bäddar tomma
i Göteborg
10000 i Norrbotten

vi var ett gäng som stöttade
så småningom fattade
migrationsverket beslut

dom var inte flyktingar
men dom fick skydd
några permanent
men några ska kastas ut
om 11 månader

jo då dom hade kommit innan
den nya lagen trätt i kraft
'men migrationsverket hade sin
egen tolkning första juli inte 24 november

men dom ska inte vara oroliga'
vi ska klara deras trygghet'
för vi är riktiga svenskar
långt från Jimmi Åkesson




Fri vers av tom boreland
Läst 454 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-18 15:34

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  objekt3
Hederliga kristna i di <-- men knallade de verkligen? ;)
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland