Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterbris

Du är min vinterbris

slungar dina varma pustar

över min hud

 

jag pressar mina fingrar in i dina skuldror

viker den första snön

genom gläntan

till dina läppar

 

värms

hettar,

gjuter sin form in i hjärtats

pulsslag

 

dina suckar

din väntande vinterbris

klingar kvar

över mina nyckelben

 

ett utrop i stadens mörkerskimmer

nordisk vintersfär

ett inrop

i hudens tunnlar

vi vibrerar

förlöser

skuggorna

över väggen

 

du håller mig kvar i ditt

vassa grepp

mjukt över aftonen

sveper jag mina stön ut ur våra kupade himlar

 

trygg i din famn

ivägföst av dina brinnande läppar

och tänder

när du ritar mönster på min hud

 

jag går ifrån dig

och till dig

vi bara står här en stund

säger

till varandra

flyg iväg älskade fågel

flyg iväg

 

tack för att du rörde vid min hud

du är min vinterbris

min vän

 

nu är jag redo

att komma hem

till mig själv,

redo för flammorna

 

och redo

för eld

 

 

 

 




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 321 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-11-20 16:40



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så oerhört bra sinnligt skrivet!
2016-11-20

  Goraxy 89 Orion VIP
Snyggt skrivet. . .Dikten lyfter fram det väsentliga utan att bli (kommer inte på ordet nu,) men du förstår säkert innebörden?

Gillar!!!
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter