Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över tjugo i november


generöst med grader över tjugo
generöst med gul flagg
hålor av hälar i sand
vågor som hoppar i en
milda och fräsande blå

generöst med lediga armar och ben
med Elvis under vingen
med rippar och kneippar och salt

och generöst med
flugor över tomater, chilisåser och manchego
isbitar längs med halsen
som torkar droppar till våta tankar

katter i varjehanda kulör
och gamla tanter som matar katterna
och gamla farbröder också förstås
gamla tanter som matar gamla farbröder
med kärlek som växlas i mat

och GW, GT och Penny
greve grå och den berömda
vakteln när natten är grön

generöst med
palmer och papegojor
ljumma kvällar som baksidan av min hand
sånger om skinn och ljus





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-20 17:16



Bookmark and Share


  objekt3
Mycket glad dikt. Generöst <- är ett fint ord och just de där nätterna. Jag föreställer mig redan att vi viftar med våra händer och råkar aska i tekopparna och diskuterar Panamakanalen hetsigt.
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm