Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast till höstvisa


Varghimmel

Under en blågrå himmel
där solen inte syns och där
regnet hänger tungt i våta slöjor

Där går vi åter frammåt
mellan dag och natt vi två i
varma skor och jättesköna tröjor

Ta min hand och känn att jag
har sommarvärmen kvar.
Till dig vill jag så gärna dela med mig

löven ifrån träden
blir ett täcke över mark
och höstens varma färger finns i dig

Och vi längtar hem till sommar och en varm vind ifrån väst
Solsken, gräs och myggor och sommarns första fest

Jag längtar efter solen men allting som jag ser
är en varghimmel som täcker mer och mer

Ner mot Stavgårdsvikens våg
och våran badplats där
går vi för att ro en sista gång

Snart är isen kall på sjön
så båten måste upp.
Fåglar flyger bort med sommarns sista sång

Men grönskan dör omkring oss aldeles för fort
Och där vi går har sommarn vissnat bort
Höstens alla dofter bara väller in
Tång som släppt, våta löv och vin
Sinnen skärps av höstkall luft som biter i min hand
För från havet blåser iskallt in mot strand




Fri vers av Roger VIP
Läst 425 gånger
Publicerad 2004-09-24 17:09



Bookmark and Share


    CF
Jag tycker att den flyter på väldigt bra när man läser den. Det som jag lägger märke till litegrann, nu vill jag verkligen inte låta som en sågare, det är absolut inte det jag är ute efter, men jag märker att du först målar upp hösten som något väldigt vackert med hur kvinnan har höstens varma färger i sig och sedan i slutet av visan känns det som du plockar ner hösten till det kalla, det onda, det var i alla fall en känsla som slog mig. Jag tycker att det känns genialt att bryta av med två tvåradiga strofer som rimmar med sig själva, känns som ett utmärkt komplement till visan när du inte använder dig av refränger. Sista "långa" stycket tycker jag är det stycke som är allra vackrast i din text varför vet jag inte men jag tycker att det blev ett kanonbra slut, en väldigt fin summering. Enda är rimmet med fort och bort, jag tycker att det inte riktigt fungerar när man högläser. Hursomhelst en riktigt trevlig visläsning!!!

Mvh
Censan
2006-05-30

  Manal
Fick en speciell känsla när jag läste denna,fint skrivet
2004-09-28

  Hans w-art Westlund VIP
skulle vara trevligt att höra på radion
2004-09-27

  Anna H
Den blev mysig den här tycker jag. I första raden i sista stycket har du dock tappat ett L i alldeles.
2004-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP