Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den georgiska kvinnan

Bilden av den georgiska kvinnan,
självopterat yppig,
tagande tidigt fotbad,
styr än i dag till anonyma brott.

"Du vet att du inte är en georgisk kvinna:
teaterhemlighet och spe."

"Sublima bakterie i clinch."

"Hunger i kyrkokassan."

"Mumlande silver i sjuka hinna."

"Ovanlighet i huvud,
ge nu din moteld, sega ynka!"

"Tilltufsade provisorium
och stycke till vall av lort att luffa."

"På fästning, hög, menande och oerfaren,
låtsas du charmchiffergöra."

"Du gör inhugg mot liv."

"Du lommande mörkersugga på permission."

"Skvallerhistoriers grävare,
redo för magars minneslund."

Road, i sin vördade spenslighet,
gör du, georgiska kvinna, två rörelser,
men de ger sämre skinn och sämre vatten:

"Släpa du nästa rektor genom Namibias annaler,
rimma två med våg, skär verktyg … Nä, det går inte …"

"Vovve kan vända och växa.
Ja, vända och växa."




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 415 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-12-01 08:50



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
imponerande ordlusta !
2016-12-23

  i af apa
ja vovve kan vända
blad i en teXt som väXer
upp långt över väggarnas
murar...
2016-12-08

  Lars Hedlin
Snurrar i en evighet!
2016-12-05

  aol
Gillas som att irra i en labyrint nånting ogripbart som ändå här och där höjer linan,
2016-12-01

    ej medlem längre
Oj, här var det som att irra i en labyrint, man går vilse i ordens mångfald och meningarnas gåtfullhet! Och man hittar inte ut!
"Nä, det går inte..."
2016-12-01

  Anya VIP
Som ett avancerat klossbygge där varje bit är självständig men ändå nödvändig för helheten. Originellt som bara du kan.
2016-12-01

  Marianne Räf
Helt underbar !! Här får man frossa
i de originella ordskotten, som du är
så bra på. Lockar, även, till skratt !
2016-12-01

  bumerang
Ordrika kombinationer som
Utmanar de rörligaste av
Intellekt.
En text att digerera.

2016-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Makalös text som inspirerar tanke, känsla och fantasi!
2016-12-01

  Stefan Albrektsson
En gott & blandat-påse av söta och syrligt surrealistiska karameller! Ljuvliga nybyggeord!!
2016-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper