Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KAPTENEN – EKTODERM 12

SILVERFLÄTAN
Jag har kämpat för att utvecklas hela livet –
men jag kommer ingenstans!
Allt bara ändras lite, fram och tillbaks,
upp och ner, som … Jag vet inte.

KAPTENEN
Som atmosfär?

SILVERFLÄTAN
Ja!

KAPTENEN
Och temperatur?

SILVERFLÄTAN
Ja! Du vet vad jag talar om. Man läser,
men byter bara böcker. Man reser, men byter
bara länder. Man flyttar, men byter bara hem.
Samma sak med bilar, kläder, allt.
De ändrar inte existensen.

KAPTENEN
Då är allt normalt för var du är.

SILVERFLÄTAN
Vadå, normalt?

KAPTENEN
Du liknar vår planet, jorden.
Vad annat kan du vara,
än årstider i din natur.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 329 gånger
Publicerad 2020-03-25 19:44



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Den dialogen sitter som en smäck i långtidsminnet, skriver helt under på Kaptenens borrande blick! Väl stegrad dialog, har saknat dem!
2020-04-06

  Lars Hedlin
En bra och intressant text!
2020-03-29

  Marita Ohlquist VIP
En intressant text som stimulerar tanke och känsla!
2020-03-26

    ej medlem längre
En djupdykning i spännande existentiella frågeställningar om vår förmåga att utvecklas eller om vi bara visar olika delar som redan finns där i vår natur. Kanske kan det först ses i ett större perspektiv om vi förändras eller ej. Jag tänker också att oavsett, är leva det vi gör och kan göra utifrån olika grader av medvetenhet.
2020-03-26

  ULJO
Intressant konversation kring din kapten
2020-03-26

  bumerang

Tyckte särskilt mycket om ”man läser men byter bara böcker ... osv”
Genomtänkt och välformulerat.

2020-03-26

  Nils-Robert
Cool story
2020-03-26

  bumerang

Tänker perspektiv. Stort eller inte lika stort. En text som med ”rätt” perspektiv
skulle kunna vara till tröst.
2020-03-25

    Sefarge VIP
Klurkruxig skrivelse!
Man är den man är
Oavsett trasig cykel
Eller potent nyinköpt
Porsche i fin garaget
Hjärtfel. Hemorrojder
Svek. Avund. Det som
Är utanpå och det som
Är inuti?

2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper