Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jorden skäms över elden

Ensam ligger natten och skakar
Drömmer om himmel som skimrar

Men jag är längst ut
Jag är över mitt öde
Växande en stor färg ner

Senare dör oordningen i hjärnan
Tjocka decennier av ett Aldrig
I ett Europa som sjunger




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 313 gånger
Publicerad 2020-04-01 20:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Som sången vi ska leva i Europa enade och starka ...känns långt borta ...
Tack för en mycket bra text
2020-04-17

  Stanley Rydell
Frigörande perspektiv från ett Jag som står över sitt öde, och så accenten på färgen som jaget växer ner - så elegant och verksamt. Siste strofen en återblick, detta kompakta, möjlig utifrån läkandet. Vår tillhörighet, globalt och kulturellt, till Europa som sjunger. En text med tyngd och hopp! Skimrar och sjunger - från dröm till verklighet, och de går inte att skilja åt!
2020-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Läser din text och hör sorgsna toner över det som aldrig blev!
2020-04-02

  bumerang

känner in en tidskildring.
om förändringar och oordning.
Europa har slutat sjunga
undrar om "jorden skäms" över
människan som står för elden?
2020-04-01

    Sefarge VIP
Som tidsavlagringar
från ett berg som
Ännu reser sig
i storhet!
;}
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper