Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väder, kyss hit min söndag!

Han är präst och fånge.

Kyrkan, ett hotell och fängelse -
med vansinnig restaurang och bar.

*

Jesus, han med platt lejonhuvud
(han, som andas med molnen):
"Pojke, du lurar dina ögon!
Valp, du klättrar på havet!"

*

Väder, kyss hit min söndag!

Hösten, med sina förflutna gator,
"Påskynda försöken att bryta värmen!"

I buskagens mellanrum, ett ansikte.
Liggande … Ja, liggande på svaret.







Fri vers av Salvation Pepper
Läst 464 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-02-22 21:09



Bookmark and Share


  bumerang

Söndagars kon-tempel ger ingen pardon.
som försök till genomskådande
2021-03-22

  KattenKin VIP
Fattar ingenting, men upplever det underbart.
Vad är det? Är det känslan? Gåtan? Gud mellan raderna? Kärleken?
2018-12-05

  Janina Kaminska
Mycket uttrycksfulla bilder, tankar, funderingar...
2018-04-26

  Lars Hedlin
Starkt och mångfacetterad
2018-03-13

  Anya VIP
Tycker särskilt om inledningen. Jaa man kan sannerligen vara fången i en roll, vilken den än må vara.
2018-02-24

  Blomma-Stjärna VIP
- vad kan det vara som ligger där i buskagens mellanrum?
en första vårblomma?
2018-02-23

  ULJO
En söndag i olika skepnader
2018-02-23

    ej medlem längre
Som en morgondoft om söndag i olika förklädnader och vändningar!
2018-02-23

  i af apa
söndag hela veckan!!
dikten det endA som omFattar verkligheten
slår teXten mig.
2018-02-23

  Silverstripe
Inspirerande trerätters diktpärla!
2018-02-23

  Marita Ohlquist VIP
Tänker mig att känner sig som en fånge som söker frihetens svar!

Snart är det söndag.
2018-02-23

  Nils-Robert
Poesi som bryter orden mot tankens raka spår. Gillar första versen.
2018-02-22

    ej medlem längre
galet Logisk
och det Finns mer +
2018-02-22

    Sefarge VIP
Som frånklippta ord
Från en roman som
aldrig blev av Proust
Bulgakov?
Tål att insmältas!
:)
2018-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper