Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaptenen - Ektoderm 14


SILVERFLÄTAN
Jag har mediterat i åratal, och lider fortfarande. Vad är meditation?

KAPTENEN
Det finns regler.

SILVERFLÄTAN
(Suckar.) Vad är nu en regel för meditation?

KAPTENEN
(Leende.) Man ska ta emot allt som önskar ordning.

SILVERFLÄTAN
Vad gör man sen, i denna kaos och smärta? För det känns hemskt i kroppen.

KAPTENEN
Man hjälper.

SILVERFLÄTAN
Hur?

KAPTENEN
Man observerar hur det hjälper sig själv.

SILVERFLÄTAN
Hur vet man när vet man att man är klar, att man har hjälpt?

KAPTENEN
När rädslan är borta.

SILVERFLÄTAN
Är det min eller andras oordning?

KAPTENEN
Det är vår oordning.







Fri vers av Salvation Pepper
Läst 289 gånger
Publicerad 2020-05-06 20:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Filosofi. härligt med en rädsla som försvinner.
2020-05-22

  ResenärGenomLivet VIP
Ord som manar till eftertanke...
2020-05-16

  aol
Gillas kloka ord
2020-05-09

    ej medlem längre
Tycker om hur du sätter fingret på filosofiska och existentiella frågor och vrider fram nya perspektiv.
2020-05-08

  Marita Ohlquist VIP
En intressant dialog att fundera på. Befriande att bli av med rädsla som kan ta bort livslust och livsglädje.
2020-05-07

  Nils-Robert
Visdomsord. Bra att ta till sig.
2020-05-07

  bumerang
Ja, kanske det underlättar att inse, att kaos, oordning är det normala för oss alla. Så det som skiljer oss åt blir då rädslan. Och där kan vi hjälpa varandra att hjälpa oss själva.
Fin liten konversation.
2020-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper