Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaptenen - Ektoderm 13

SILVERFLÄTAN
Jag kommer ofta på mig själv med att vara rädd för mina tankar, min hjärna.

KAPTENEN
Det är en annan sak som din kropp tror på: att det man säger lever.

SILVERFLÄTAN
Vilket är skrämmande, om det nu är sant. Tankar som lever. Vilka av dem har livsberättigande? Vilka lever längst?

KAPTENEN
Jag har i tusen år, eller i många dagar fram, satt mig emot all tid.

SILVERFLÄTAN
Det låter som om du ändå beaktar tiden.
Jag menar, du sa både 'år' och 'fram' ...

KAPTENEN
Bestrider du inte mina ord? Då borde du veta en annan sak om din kropps tro.

SILVERFLÄTAN
Vad?

KAPTENEN
Att du kan, som i ditt samtal med mig, säga emot.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 286 gånger
Publicerad 2020-04-08 18:54



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Bra poem i dialogform. Väcker viktiga frågor och tankar
2020-05-07

  Anya VIP
Tänker att man kan säga emot sina tankar. Det krävs mycket kraft och styrka för att göra det. Men det är inte omöjligt.
2020-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket att tänka på här...bra när man inte sväljer allt med hull och hår...
2020-04-18

  Lars Hedlin
Känslor och tankar på ett lite filosofiskt plan!
2020-04-17

    ej medlem längre
En text som så många andra av dina som växer, fördjupar, ifrågasätter och manar till reflektion. Rädsla är nog oftare grundad i våra egna tankar över vad som kan hända. Du vänder på invanda föreställningar på ett elegant sätt. Vad är tid? Vad är liv?
2020-04-11

  Stanley Rydell
Silverflätans kluriga fråga leder efter brottet i dialogen/mot tidsbegreppet fram till invändningen som Kaptenen utnyttjar för att skärpa motståndet som behövs för att landa i insikten. Det är väl en klassisk struktur i en koan. Intressant form livsberättigande t sk f ~berättigad, alltså en aktiv verbform! vet inte om det är medvetet? Flera intressanta komponenter skickligt flätade, svårtolkat kanske, kräver lite mer vrida och vända.
2020-04-09

    Sefarge VIP
Som en relästation
För inkommande
Ström. Vad det
nu har med
saken att
göra?
;}
2020-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Återigen en dialog som stimulerar tanke och känsla.
2020-04-08

  bumerang
Ja, det är ju sant. Hon gjorde det ju nyss.
Ändå känns det som om kaptenen slingrade sig lite där.
Kanske för att han ville få bevisa för henne att hon kan säga emot sina tankar.
2020-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper