Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universum, våran hemvist

Universum är ett våldsamt ställe med alla sina stjärnor
och planeter
För inte ens jag i mina vildaste fantasier skulle kunna
drömma om att ett sådant ställe verkligen finnes
och existerar
Att det verkligen finns till
För visst är det fantastiskt
Ett universum så full av liv på gott och ont där det bara är
de starkaste som överlever
Och tänk så lite vi vet om universum än så länge då vi
bara har skrapat på ytan
För inte fören teknologin är så pass bra kan vi börja ta oss
ut där i rymden och söka efter dessa maskhål
som tydligen ska finnas där
De som är genvägar mellan planeter och galaxer
då det annars är så enorma avstånd till varandra
Då våran jordtid inte räcker till för att kunna ta oss
till universums alla håll och kanter
Men visst är tanken eggande om att vi kanske en dag
kan göra det då ingenting är omöjligt
Då allting är relativt…

Universum, våran hemvist!

Ken Cassel
28/11-2016




Fri vers av Ken Cassel
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-28 10:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, människan fantiserar nog alltid om hur det verkligen ser ut överallt i universum...tänk bara på alla filmer som gör om detta...
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel