Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att förebygga alkoholskador , undvik helst alkohol helt!


Alkohol skadar och dödar

Alkohol uppvisar ett mycket svårartat och brett skadepanorama och med kanske 10.000 döda årligen bara i vårt land. Skador av privat- och samhällsekonomisk, social och medicinsk art.Trafikolyckor, fallolyckor, drunkning, våldsbrott. Drabbade anhöriga, särskilt barn.

I DN 2016-11-27 sid 6, konstaterar två forskare (Andréasson, Dangardt) att alkohol orsakar betydligt fler cancerfall i Sverige än som hittills varit känt. Dödsfallen av cancer orsakade av alkohol har ökat med 7,3 procent sedan 2001.Nästan 30 procent av dödsfallen, märk väl, orsakas av måttlig eller låg alkoholkonsumtion. Ur cancersynpunkt finns ingen riskfri alkoholkonsumtion, konstaterar forskarna.
Mellan 800 och 1000 svenskar dör varje år av alkoholorsakad cancer.
Ju mer man dricker desto större risk för cancer och en mängd andra skador.
I internationell forskning råder enighet om alkoholens cancerökande effekt.
Alkohol anses näst efter rökning som den största riskfaktorn för cancer.

(Se rapport på www.sls.se och www.iogt.se)




Övriga genrer (Essä/Recension) av boen
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-29 17:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Just det!
Mycket bra att du tar fram detta!

2016-11-29
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen