Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


DAGENS LJUSGLIMT

 

de nätta stegen vidrör golvet

trippar fram på tåspetsarna

 

en mor och ett barn tar sig

upp för trappan mot dörren

 

vännerna smyger sig in i varat

strandar i soffans värmebölja

 

ljusglimtande ögon tindrar stort

vet att två famnar av kärlek finns

 

barnets ögonspråk kroppsrörelser 

bedjande hållning om se mig "jag är"

 

vi svarar varandra och barnet i vänskap

ger en gruppkram med skrattande ögon

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-01 09:30



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Härligt om kärlek, att vara i nuet och att bekräfta och bekräftas - så viktigt för oss alla och särskilt för barnet! Att se och att bli sedd - av det man växer och blommar! <3
2020-10-20

  Robert Gustafsson
Fin!
2016-12-05

    Peter Söderqvist
Vilken värme och glädje :-) Härligt.
2016-12-01

    ej medlem längre
Soligt och sprider glädje!! underbara två första rader. och
"vännerna smyger sig in i varat

strandar i soffans värmebölja"
detta ser jag både symboliskt och konkret. utmärkt!

2016-12-01

    ej medlem längre
Just så!..livsbejakande..*
2016-12-01

  Marianne Räf
Härlig samvaro, gör Livet glatt !! <3
2016-12-01

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärlek, värme och gemenskap!
2016-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP