Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Rent Förbannat av Ulf Lundell


6 Verser från Junius XVI [aforismer]

~*~

I.
Ateism är lika Religiöst

Jag gillar bara ödmjuka ateister inte arroganta
och historiskt korrekta religiösa inte inkorrekta
flagranta

allramest gillar jag de som insett att allt är ett

 

II.
Skumgrädde

Det är illa med illitterater, det lär bli bättre med de lärda

På 90-talet så växte de finare sakerna fram som golf och dikter mm
nu verkar det som att det är kring 5% igen som läser annat än massmedia
då trenden är att ej göra nåt utöver det vanliga
datorer anpassas och förfulas till mobiltelefoner och inte som förut för vad de var menade till och större skärmar

det är således inte poesins fel att den är elitistisk och de som läser och utövar den
det är de som inte läser som vanligt...
(som då liksom ateister och religion ej heller har rätten att klaga
då ateism också är en fanatisk religion)
...som drabbas och utvecklar det alltför sakta och är negativa
till det positiva de ej utövar alls

själv har jag hunnit med:
percussionist, musikant, låtskrivare,
textförfattare, diktare, översättare,
släktforskare, skiv- bok- serie- &
filmsamlare, meditatör, kattviskare

 

III.
Det Yttre

Samhället är som en laxodling, där endast fria laxar har bättre smak

 

IV.
Det Inre

Inspiration kommer inifrån inte från yttre influenser utan från den inre tystnaden

 

V.

Ännu en Lundell

Inom kultur liksom mycket annat
är det billiga det mest populära
sällan det svåra
som tar mycket längre att lära
jag säger som Lundell: det är då rent förbannat

 

VI.

Tidsresa på Jakt efter Tid (och den Tid som Flytt)

Man ska vara väldigt snabb för att hinna ikapp sin barndom
och att som barn springa ikapp sin vuxenvärld
jag var vuxen som barn och barnet är kvar i vuxenvärlden

 

L Patrik W Johansson

10, 11, 21,23, 25&26 Jun 2016

(vissa titlar till texterna Sep 2016)




Övriga genrer (Aforism) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 666 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-04 17:37



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Intressant och fyndigt, bra!
2016-12-04

  Bibbi VIP
Jättebra!
2016-12-04

  Yrre VIP
Tummen upp och tack!
2016-12-04
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP