Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hittade henne i en bok "Den orolige mannen" av Henning Mankell.


Men Louise, hur kunde du?

Neddrogad av en forna östtysk. Stämmer det?
Nu hänger hon i ett rep i en krok i taket.
Om hon var svag i köttet eller bara utsatt?
Jag visste, att det var något som inte stämde från
min barndom, att jag inte hade hört något från en
skolkamrat. Helt tyst. Alla andra hade jag fått en
hint om, men Louise har alltid känts försvunnen,
liksom jag själv varit nergrävd i en säng.
Liegekur är en dålig metod som bl a har använts
på tuberkulospatienter och nervpatienter.
Jag är tbc- vaccinerad. Det finns örter mot
lindriga nervösa symptom pga. astma.


Louise. Lång, reslig, blå ögon, ca 20 år. Fin tjej.
Hon vägrade säga: >>Nastrovje.>>
Eller vad det nu heter på ryska.
På tyska sa hon bara: >>Gesundheit.>>
Det hade hennes väninna lärt henne en gång,
att det betyder ordagrant "hälsa", alltså att man
ska hålla sig frisk.
Just efter och fram tills nu hade hon fått gå på
knäna och skrapa upp några småsår. Hon har alltid
haft någon jäkelskap i sitt liv. En och samma person
har alltid velat mörda henne. Men vem skulle vilja
henne något så ont...I denna värld bor många onda
själar. Ingenting konstigt med det. Däremot farligt,
att man verkligen måste ta vara på sig själv.
>>Man måste stå ut.>> sa hon tyst för sig själv.




Prosa av frun
Läst 289 gånger
Publicerad 2016-12-06 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun