Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om även havsdjur kunde flyga

jag ser linjerna

grenverken som sveper utanför mitt fönster

som hör

när grenarna knäcks mot solljuset

 

din hud under min

din blick som viker bränningarna

i mina ögon

 

jag vill att du ska smaka stammen

nå ända in

i de flätade rötterna

 

kanske fåglar måste flyga

 

kanske är jag idag

ett havsdjur

skummande

i havets grönsalta skimmer

och dina händer

som fjädrar

över mina skuldror

när du sänker din kropp

mot min kupade rygg

 

jag vill att du ska stanna

 

det tar tid

att nå de förgrenade hjärtslagen

så att din hud förlänger min

 

jag vill föra dig ned i strömmarna

in i mina andetags skum

och se dig flyta,

dyka,

dansa,

i vattendjupens rymd

 

din hud är mjuk

som blå koraller

din mungipa

honung och salt

när dina vingar

famnar luftrummen

och du flyger förbi mitt fönster

 

det som är bräckligt

knäcks

i periferin

 

det gör ont

när dina fingrar trevar över min bröstkorg

din skönhet droppar över mig

som solandat regn

du viker vågorna

ur mina grådimmiga gamla tårar

 

och ser allt som inte är jag

rinna ut

 

kanske fåglar måste flyga

från en punkt till en annan

över himmelbildens fasta kartor

över min tinning förlist

 

det är så jag ser dig komma

du

som

lindar ditt hårsvall

runt min rygg

 

som vaggar mig 

som stryker mina ådror 

så som havet alltid gör mitt hjärta helt

 

och jag vill att du ska stanna kvar

men fjädrar är förgängliga

de stryker lugnt

och skirt min hud

men känns

som eld vid

magens grindar

 

och vad kan vara vackrare än

att stå kvar i sin egen saltrusiga våg

att skumma för de vackraste av kyssar

och kyssa sig vild

 

som om även havsdjur kunde flyga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-09 11:32



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
"som om även havsdjur kunde flyga" Bland de kärleksdikter jag läst den senaste veckan, står den här i särklass klädd i en dräkt av finaste silke och prydd med guldbrokad och infattade rubiner. då talar jag om språket som i all sin utsmyckning ändå är smakfullt elegant som här:-
"att stå kvar i sin egen saltrusiga våg

och skumma för de vackraste av kyssar

och kyssa sig vild"

UNDERBART!!!!!
2016-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter