Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har inte upplevt studentlivet men kan knappt bärga mig!


Fina Flickor

Drivna flickor
Fina flickor
Smarta flickor
Att plugga, träna, jobba och ägna sig åt extra aktiviteter har aldrig varit glamorösare
4 timmar sömn har aldrig haft ett vackrare ansikte

Jag skulle vilja presentera för er:
Studentföreningar.
Du får välja mellan
Sekreterare
eller
Organiserare
eller
Se söt ut!
Men säkert kan du vara ordförande!
fast lite ordlös
Inte en ordförande- kanske mer en ordorganiserare!
Som en ordorganiserare, har du uppgiften att hjälpa alla med allt
Säg inte nej flickor, att finnas där är det du är bäst på

Det finns inget som är mer perfekt än smarta flickor
Vackra leenden och strykta blusar kämpar för sina betyg och liv i följande ordning
Är hon för svag, pallar hon trycket?
Studentföreningar rimmar med viskningar
Om ätstörningar
Tre piller för att somna och en för att drömma fina saker
Anteckningarna från psykologi 30 poäng tjänar in en ny symtomgoogling i historiken

Men ja, nu vet jag, du kan vara en tolkare!
Som säger det pojkarna egentligen menade när de skrek BÖGHÖG
Som sammanställer idéer till verklighet!
Och till sist applåderar när en kille blir vald av majoriteten för han är skööön
För sköna killar är visionärer, kreativa själar som måste leva fritt
Inte fängslas av att lära sig att tvätta sina egna kalsonger eller plocka ur diskmaskinen
De är så sköna att de inte bryr om nånting, så du måste!
Och de är bra på det mesta som har att göra med... ja, ingenting
egentligen

Men va inte osköön nu och protestera
Du vill väl inte ha ååsikter
Du vill väl inte komma med kritik..?
Nej gud hjälpe dig och din själ om du har en röst över huvud taget kan du bara hålla käften
Men inte feminisktsnacket igen vi fattaaaar

Smarta flickor lever i skuggorna av männen
Om männen "oj stod du här ursäkta" makar sig lite och dör för våra synder- (jag menar fastslår våra rättigheter )
Så säger smarta flickor tack så mycket niger och ler
Men jag är inte smart, det börjar bli lite tröttsamt att vara en oskön fitta
Jag börjar långsamt dras mot väggarna och bli lika genomskinlig som dom kassa whiteboardpennorna
Jag hör helt enkelt av mig när det börjar bli en hotfull stämning här i föreningen
Men jag är inte bitter
Jag är en fin flicka
Du kan dra åt helvete




Övriga genrer (Satir) av Sofia Rydhard
Läst 390 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-12-10 21:50



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Framtiden är Er
må nutiden likaså bli!
2017-02-12

    Lars J
Stark text och bra!
2017-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Sofia Rydhard
Sofia Rydhard