Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mitt skinn- del 2

Det är sant att frisk luft är bra för kroppen
Men när jag står dubbel i det tallbarrmjuka springspåret bränner syre i min strupe
Min kropp andas en kvävande eld

Axel till armbåge kittlas i vinden, huden och hårstrån väcker mig
Påminner om osäkerhet som rakade bort fjun som ersattes med ånger
Påminner om hud som snart kommer tänjas av ålder

Armbåge till handled påminner om balansgången mellan smal och stark
Fitspo Thickspo Thinspo Jagspo
Bestäm dig bestäm dig bestäm dig

Handled till fingertoppar
Påminner om knutna nävar och ord som aldrig tog sig förbi stämbanden
Men jag fortsätter
Hem eller vidare

Min hud tillhör allmänheten
Från tåspets till hjässa
Ta den.
Detta är din kropp.




Fri vers (Fri form) av Sofia Rydhard
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-06 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofia Rydhard
Sofia Rydhard