Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Decembertåget hem

På decembertåg hem
1000 mil och lite till
Räknar sekunder, minuter, timmar,
dagar, veckor och
månader
Skär igenom mörkt och vitt
Naglar bits ner igen
jag vet att du inte vill
Fast kaoset börjar bli ordning
Träffar tid i hjärtat
hårt
Ja, jag vet
Jag är trams och melankolisk
alldeles för vek
Trots att jag säger
snart snart snart!
Vintern är lång, min vän
Alldeles för svart och dyster
Räknar bakåt
8,7,6,5
Hur länge?
Tänd alla jävla ljus
och hoppa i sängen som en idiot
Fyll kroppen med silverte
och blå viol
Glömma allt som sagts och rörts
mest för en liten stund
För vet du vad?
Jag räknar sekunder, minuter, timmar,
dagar, veckor och
månader
Fast jag inte ska, jag vet
Men
Vintern är lång, min vän
På decembertåget hem




Fri vers av Slanggurkans dotter
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-11 17:12



Bookmark and Share


  Robin V
Starkt!
2016-12-26

    ej medlem längre
silverte har ju guldkant
som Madonna i tomelilla +
2016-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Slanggurkans dotter
Slanggurkans dotter