Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sko sig på andra


Nånstans ifrån hör jag Cornelis sjunga.

... Somliga går i trasiga skor.
Säg, varför är det så? ...

- Jo, det beror på den uråldriga egoismen, svarar jag.
Att de rika berikar sig själva och pressar ner lönerna för alla andra så långt det går.
Att den rikaste procenten av världens befolkning tjänar mer än de andra 99 procenten tillsammans.
Att de sätter sig på alla protester som sipprar upp underifrån eller viftar bort dem och flinar att vaddå ni har det väl jättebra därnere.
Att de barrikaderar sig från alla håll i fashionabla bostadsorter så att populasen avskärmas.
Och att de går ihop i allianser i riksdagen så de kan tjäna pengar på att somliga går i trasiga skor.

- Instämmer fullkomligt, medborgare, säger Cornelis, torkar bort ölskummet från mustaschen med baksidan av handen och ställer ner glaset på bardisken med en smäll.




Fri vers (Prosapoesi) av Göran P Rödholm
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-13 23:28



Bookmark and Share


  objekt3
https://www.youtube.com/watch?v=fZ1FeYG94yA

"Smulor i från de härskandes bord"

2016-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm