Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En flicka står i fönstret

En flicka står i fönstret, hon står och tittar ut.
Ska han inte komma snart? Kalaset är ju nästan slut.

Hon bor på tredje våningen i lägenhet 25.
I ett år har hon väntat där, att han ska hälsa på igen.

Hon undrar om han kommer tycka att hon blivit stor,
och hoppas att han inte glömt adressen där hon bor.

En tårtbit har hon sparat, på den finns alla ljus.
Tänk om han gått vilse mellan gårdens alla hus?

Hon står på tredje våningen och utifrån man ser,
en liten flicka vänta där i fönsterlampans sken.

Men han kommer inte hit, han väljer henne bort.
Han fattar inte att hon är det finaste han fått.

Längtan efter honom har alltid varit svår,
det är grymma känslor för en flicka som fyllt åtta år.

Att ha en pappa som är sin, det är allt hon vill.
Så hon kommer vänta där på honom ett år till.




Bunden vers (Rim) av M73
Läst 319 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-12-19 21:55



Bookmark and Share


  Kensy65 VIP
Så mycket tankar och känslor dessa rader väcker. Väldigt fint skrivet!
2022-02-12

  Valter Örn VIP
Hjärtslitande !
2018-05-05

  Bearded Bear
Oh....Jag gick raskt till mina två döttrar och min son och bekräftade med en tår fortfarande kvar i ögonvrån att pappa älskar dom. Den yngsta såg på mig och svara glatt " Pappa vi veeet.....Du säger ju de jämt" och sonen klappar mig på axeln och säger "vi älskar dig också" och visst vet jag det. :' )
2017-01-21

    Peter Söderqvist
Vacker text om ett berörande ämne.
2017-01-07

    ej medlem längre
Det är en djupt berörande text och det är tyvärr allt för vanligt det som flickan längtar efter, att få ha sin pappa närvarande.
Texten var finstämt skriven!
2016-12-27

    Håkan B Andersson
fint förmedlat...men sorgligt
2016-12-20

    Atte Nordin
Hjärtslitande och en tydlig bild. Lider med den lilla flickan.
2016-12-20
  > Nästa text
< Föregående

M73
M73