Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mönster

Så vackert. En vecka senare
kom tiden för att se.

Jag kunde inte ha den.
Aldrig, inte så nära stanken.

Ett mönster spottar fler mönster,
och på dem vi galopperar.

Jag fann vad jag skulle
då luften sköt ner mig.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 440 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-05 08:06



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Jag gillar denna.
Mönster spottar fler mönster...
2017-01-24

  Lars Hedlin
starkt och tankeväckande i funering
2017-01-12

  Bo Himmelsbåge
En spännande dikt... som triggar fantasin... där man inte direkt kan urskilja ett bestämt mönster... utan flera....
Då kan man välja vilka mönster man vill se, olika dag för dag!
Särskilt fastnade jag för orden:

"Ett mönster spottar fler mönster,
och på dem vi galopperar.

Jag fann vad jag skulle
då luften sköt ner mig. "

Mycket fint!

2017-01-09

    ej medlem längre
återigen; ovanlig poesi, det lilla jag nu vet om sånt, här finns vackra rader, tex;

"Ett mönster spottar fler mönster,
och på dem vi galopperar.

Jag fann vad jag skulle
då luften sköt ner mig."

versen före lite gåtfull, får läsaren i rätta stämningen... bra!! tack.
2017-01-05

  Anya VIP
Även om texten börjar med "Så vackert." Så tycker jag texten andas tyngre än så...stanken, spott och luften som sköt ner mig.
2017-01-05

  Marianne Räf
Lite originellt! Fin poesi, tycker jag!
2017-01-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Låter som
en virvelfärd
i vår värld av
den ej väl buren
men ändå hanns
fanns nå´t innan
sista turen... Men
vad betyder då
galopper?

2017-01-05

  Maria Sundelin VIP
Får en känsla av förvirring

2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper