Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nollställa

en ordentlig fylla
en gång i månaden
håller fötterna på jorden

det var någon som sa det till mig
när jag var tjugo
en ordentlig fylla
sådär som man säger
till någon som är tjugo

att någon gång då och då
köra sig i botten
gör gott
att någon gång när allt känns viktigt
nollställa

Stockholmsnatten
fjäderlätt

jag låter ansikten smetas ut
det spelar ingen roll
rör mig i staden som vatten
som skvalpar i en hink

taxichauffören spelar P2
jag lutar örat mot högtalaren
som mot en axel
som en våg som bryts
mot klassisk musik

du kan släppa mig här

Stockholmsnatten
fjäderlätt

jag får vänta men märker det inte
är vatten i en hink
när de andra har gått
tar du mig åt sidan

tar du mig tillbaka
ut på gatan igen?
Jag vill ha dig, som vanligt
men jag förstår
som vanligt

som vanligt skickar du en låt

Stockholmsnatten fjäderlätt

jag får vänta men märker det inte
tunnelbanan klockan fyra
en våg som bryts
mot tidtabellen

sätter mig mittemot någon
han tittar på mig,
eller jag tittar på honom
tills jag tar hörluren ur örat

jag pausar din låt
men nästa dag ska jag lyssna
på repeat, som vanligt
på din låt på repeat

jag pratar med någon
ger honom råd, minns inte om vad
är stark och vis
moderlig och full

sanningar rinner ur ögon näsa fitta mun
är vacker och snabb i käften.
jag frågar hur gammal han är
han är tjugo eller tjugoett

Stockholmsnatten
fjäderlätt

kanske sa jag det till honom
en ordentlig fylla
en gång i månaden
håller fötterna på jorden

men nästa dag ska jag lyssna
på din låt på repeat

du kan släppa mig här




Fri vers av enjolive
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-24 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

enjolive
enjolive