Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medans du sov


Det var nog i drömmen jag besökte dig där du låg i soffan, i stunder av mikrosömn mellan smärtor och ångest och en förtvivlan som endast lindrades av små stunder med sömn. Som en fågelunge med ribbstickat i grönt och fleecetröja i grått, nästlade du ett bo med täcken och kuddar, kaklet på golvet så som jag minns det, tavlan på väggen, och skiftet i grönt upplyst och klart.

Min gåva till dig var det jag tog när du sov, en del av smärtan du känner, ett knippe tankar kring ångesten och fyllde snabbt en säck med buntar av förtvivlan

Det finns ett träd vi båda känner till som vårt träd eller kanske vårdträd? där tömmer jag säcken och trädet tar tacksamt emot, jag hänger de buntade känslorna kring nakna grenar som tillsynes verkar döda nu när vintern har trätt in, jag fogade smärtor i sprickorna kring barken och ångesten fick trädet att lysa i takt med den uppgift det fått, men inte allt min vän, inte allt.

Lite bär jag själv som en påminnelse om att hälsan och livet ibland är så bräcklig och jag bör lära mig att varje dag räknas..jag slarvar med det..




Fri vers av Robert Hellström
Läst 372 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-12-27 14:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten är vacker, dess innebörd än mer
2020-01-27

  mare VIP
Så känslofull
fint formulerad
berörs av orden
måste spara
2016-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som slår an en känslosträng i mitt inre!
2016-12-27

  Öknens Ros VIP
vackert och ömsint skildrat om det svåra.
2016-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Robert Hellström
Robert Hellström