Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjöman


dig träffar jag vid havet
du som sida vid sida
vandrade med mor

men aldrig med mig

drömde länge om
skötarna och garnen
Islandströjans feta vadd
grova händer, blick i fjärran

tärnans dyk i glitterblänk

på hällen metandes
du visade, jag fångade
abborrar att halstra
till kvällens mål
du gjorde det säkert

men aldrig med mig

du och jag blev
aldrig ett vi
du är fortfarande du
som vandrade sida
vid sida med mor

som aldrig träffade mig

och det var synd
för jag är sjöman
jag är en far
och jag är ur havet




Prosa av Robert Hellström
Läst 355 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-06 11:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om
2018-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Robert Hellström
Robert Hellström