Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barmhärtighetsmord i landet in och ut

I världen upp och ner är han den goda kejsaren
i landet in och ut knullade han dem alla 
i region avkrok skrevs hejaramsor
å stackars kejsaren förstod inte
något om människors väsen
i sitt eget avgrundsrike
i världen upp och ner
i landet in och ut
i region avkrok


poff poff poff


kejsaren
blöder
ymnigt
varje elakt ord
varje ond tanke
varje destruktiv gärning
blir till förspillda blodsdroppar
hans egna
hans blod
ångar, pumpar ut


tills allt är stilla
lättnaden
är inte att ta fel på
äntligen ska tortyren upphöra
HURRA!







 




Fri vers (Fri form) av Zingo
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-29 08:37



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Jag blir lite fascinerad av utseendet på denna dikt! måste väl vara vad man brukar kalla för en figurdikt!

Rent innehållsmässigt en dramatisk historia där jag får för mig att den gode Kejsaren ( som egentligen är ond?) bragts om livet och det är en befrielse som det hurras för!
(min tolkning)

En annorlunda och spännande text på flera vis!

2016-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Zingo
Zingo