Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotografiet är från Skogskyrkogården i Stockholm, några dagar efter julen 2016.


Nyårshälsning - tidens flykt

Hör upp, hör upp, all världens folk,

statsmän och stadsbud, och du som är tolk:

Tiden den skenar. Det finns ingen hejd,

ej magisk trolldom, ej hednisk sejd

kan hejda paniken som plågar vår stad

när ett efter ett faller almanacksblad.

Du ser tillbaka och fäller en tår

men obönhörligt ett nytt djärvt år

kommer och ropar "se, här är jag!"

Så låter tidens järnhårda lag.

 

Gott Nytt År!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-29 20:22



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
"Tidens järnhårda lag - ja det var just rätt uttryckt. Tidens fångar är vi.

Men gott nytt år ändå!
2017-01-02

  Jessica Ebbesson
Gott Nytt År! Fin nyårshälsning!
2017-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP