Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterljus


Sticker i ögat
vintersolen bländar mig
jag ser bara ljus




Bunden vers (Haiku) av Den lilla tänkande
Läst 377 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-01 11:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, jag instämmer med skrivaren under, ordet ljus blir skönt dubbeltydigt, det är så svårt att skiva haiku, men jag tycker den här är fin med dess avslutning som överaskar läsaren...
2017-01-10

  Petter Wingren
Skön haiku där "ljus" blir dubbelt laddat, dels positivt dels negativt. Osäkert hur dikten landar. Nangialaassociationer i sista strofen, ett genombrott kan inte beskrivas som att bli bländad, men det bryr sig inte diktaren om. Det gör dikten upphöjt suverän. Ambivalensen lämnar tolkningen vidöppen åt läsaren och lever på så sätt vidare.
2017-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Den lilla tänkande
Den lilla tänkande