Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Odessa


det svarta havet

 

svarta havet

det svarta havet

de svarta vågorna

sköljer in

mot varje strand

samtidigt

runt omkring det svarta

innanhavet

sköljer de

över dig

 

den svarta glöden

i det svarta havet

du odessa

där i dig

på primorsky boulevard

ovanför trappan 

ser du den moderlösa barnvagnen

bildens enda ljus

snubbla ner för

de breda

avsatserna

 

ner mot kajen

mot den förtöjda

potemkinkulissen

revolutionens mörka baksida

 

dina svarta ögon odessa

lyser mörka

över de svarta vågorna

det stora svarta

innanhavet

 

så mycket mörker i dig

i mörkret omkring dig

att du glöder

oövervinnerlig

mörkare

än mörkret

 

vidare än historien

 

 




Fri vers av petter rost
Läst 550 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-02 03:09



Bookmark and Share


  OdessaK
Kan läsa den här dikten om och om igen; blir lika varm varje gång! Jag saknar dig phapha! ??
2018-12-10

  ellanb
mörker, glöd. skarpa bilder här, fint!
2017-01-09

  i af apa
mäktigt
o av personlig betydelse
för mig med rot i Svarta Havet
(även om ej i Odessa )
2017-01-02

  Maiah VIP
Vacker i sitt mörker
2017-01-02
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost