Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maxa är ordet för dagen


Maxa sin lycka

Mycket i våra dagar går ut på att maximera sin lycka

och tillfredsställelse på alla områden av mänsklig aktivitet

Just nu lyssnar jag på radioprogrammet Plånboken

där man talar om att man kan rusta upp sitt badrum

i sin bostadsrätt, så att bostaden har ett högre värde

när man skall sälja den.

Det där med att maxa går igenom i allt

Inte många tänker på det, men de flesta spelar med

i detta maximeringsspel, utan att tänka på det

Nu under nyårsfirandet så maxade man verkligen

med fyrverkeripjäser så till den milda grad

att man även måste skjuta raketer mot varandra

Omdömet har sjunkit till marken liksom raketernas riktning

Det skulle gå att skriva en hel avhandling om våra sätt

att söka behovstillfredsställelse på alla områden

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-04 11:33



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Många(Invandrar) ungdomar
Är" raketskadade"
Statligt förbud för försäljning
Under 18.Så att oansvarigt.
Farligt smällande upphör!
Upplysande "brandfackletext"
:)
2017-01-04

    jaybird
Mycket tänkvärda betraktelser du lyfter fram. Klokt!
Den nya uppdaterade ideologin: "Maxist"
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP