Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5 januari 2017

Sverige är idag ett kallt land
för hemlösa inget drömland
Men när kylan slår till som idag
får alla känna av kapitalisternas krav

Elräkningarna skjuter i höjden
slippa betala en sån skulle alla vara nöjd med
För en gångs skull vinner de hemlösa
undrar om de idag känner sig mindre värdelösa

Om en politiker fick bestämma
så höjdes säkert en sådan stämma
Fryser hemlösa ihjäl idag
slipper de ju lidandets kval

Men att ständigt försöka överleva
är det mänskliga hoppets kvarleva
Den finns i varenda en av oss
som en brotts- och självmordstankarnas bromskloss

Men idag ser vi en ny bister svensk sanning
när vi läser om nya mord och fanskap i vår tidning
Du kan inte ärligt längre att påstå att Sverige är ett bra land
när så många gamla, arbetslösa, sjuka, hemlösa lider i detta nya helvetes land




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-05 23:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-01-06

    ej medlem längre
Ja, Sverige har blivit ett helvetes land för alltfler. Mörkrets makter har tagit över med myndigheternas samtycke.
2017-01-06

    Orkiden

Instämmer med dig Kjell-åke, svenskarna måste VAKNA upp ur sin dvala av töcknen.
Eller om det är feghet som håller dem i sitt grepp, att inte tala eller se det som händer framför deras näsa...
Göra sig hörda och sedda att inget går mig förbi av orättvisorna,vanvården, ingen vård alls, utanförskapet och sveket mot våra egna svaga och sjuka....


2017-01-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP