Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje gång jag dödar hoppet blir jag fri

Januari, månad utan lyster
men med tyngd och allvar
Det finns en trygghet i det
Dieselgrå dagar
och svarta nätter
Göteborgs gator var aldrig
så värdiga som nu

Träden är dystra skulpturer
i brunt och svart
Stillastående stillestånd
En trötthet, en vila
Tyngden vi saknade
Den grå sörjan slickar
våra fötter och dimman
liksom äter sig in

Jag ville att du kom
som en befriare
Jag ville att du kom
för mig
Jag vet att det var
mycket begärt

Min längtan var vacker
och innerlig men
det är ju ändå så att
varje gång jag dödar hoppet
blir jag fri




Fri vers (Fri form) av Louise Sparring
Läst 378 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-01-08 21:42



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härlig mäktig läsning!
Som en tassande
Poesikatt i regnskugga!
:)
2017-09-07

  i af apa
förstår känslan av dödat hopp och en förstärkt trygghet i det grå vardagliga. blir förtjust i göteborgs skildringen som jag känner igen i känslan...
2017-08-03

  Lars Hedlin
Starkt
2017-01-12

    ej medlem längre
Gillar verkligen denna!!
2017-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring