Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

70.tal

Som det flyktiga
till drömmarna virvlar
dåtidens toner

det var 70- tal
Du dansade på diskotek
med fyllda glas
Kysstes mintkyssar, drinkkyssar

nu blandas nutidens tomhet
med whiskey och de blåa tabletterna
du vet att det är fel
Du vet att det är det enda som är rätt

Det är det som gör idag till igår
Vinter till vår

sorgen i dina ögon
är ej nåbar
denna tid, idag
virvlar bara in i ett 70- tal

om nu inte hade varit då
hade du inte suttit här
I en annan tid

brett smör på dina Brezel sålänge,
tagit ett till andetag
du hade inte sagt
- det är för tidigt för att vara idag

du försöker
fylla ut med andetagen innanför kroppen, utanför kroppen
hosta upp 70-talet på det vita kaklet
fylla ut sorgen
fylla ut ensamheten
fylla ut den moderna tiden
fylla ut fattigdomen

och det finns en stämma som i din lägenhet sjunger om att
man måste låta andra tider komma
se andra platser med andra människor
låta vinter vara vinter
låta vår vara vår

det är en stämma som går på repeat
och du är en som går på repeat

nu är alltid då
för du är fast i ett 70-tal.




Fri vers av ellanb
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-09 22:32



Bookmark and Share


  petter rost
Läser denna dikt igen, och blir – helt överrumplad! De här orden:
"Det är det som gör idag till igår
Vinter till vår"
uttrycker vilja till en närvaro som mycket sällan låter sig finnas. Den strofen är kristallisk, fast jag inte har citerat de fyra raderna innan.
Detta är poesi som i sin språkliga skönhet talar väldigt starkt, nästan skriker. Beundransvärt!
2017-02-07
  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb