Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamheten

Att bli vän med ensamheten,
är inte alltid så lätt

Ensamheten är så oförutsägbar,
precis som att ha en vän som man inte riktigt vet vart man har

Ensamheten är starkast på kvällarna
När tystnaden ekar och mörkret tränger sig på

Vissa dagar känns ensamheten välkomnande,
jag nästan kräver den, längtar efter den

Vissa kvällar känns dock ensamhetens närvaro kvävande,
den gör ont, smärtar

Det som har varit och det som komma skall är ett eko,
eko av tankar, eko av händelser
Som en film som spelas upp på min näthinna
Scen för scen, om igen och igen

Jag försöker vinna över ensamheten,
inte låta den styra mig

Allt mellan raderna som inte sagts än,
gör min osäker,
gör att jag känner mig ensam

Jag vill så mycket,
men måste kontrollera mig,
inte sväva bort för mycket

För att bli vän med ensamhetens alla sidor,
så kanske jag inte ska fly de dagar den kommer ovälkommen,
det är kanske dags att lära känna ensamhetens alla sidor på riktigt,
att lära känna mig själv på riktigt




Fri vers av talandeord
Läst 384 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-01-13 18:58



Bookmark and Share


  Demander
En mycket bra och mycket fin dikt, ensamheten är en sådan stor del i flera människors liv.
2017-04-24

  aol
Så fint berörande skaldat.
2017-02-07

  Bearded Bear
*stående ovationer* Den var vacker slående sann och träffsäker läste den många gånger och gillar den mycket!!!
2017-01-14

  Nils-Robert
En fin text som bedkriver ensamhetens egenskaper i alla dess former.
2017-01-13

    ej medlem längre
Känner väl igen mig i detta, tycker om hur ensamheten hanteras i denna dikt, det är träffande. Gillar liknelsen med "ekot" för visst är det så, när ensamheten är runt omkring en, i en, och alla tankar känns som just ett eko.
2017-01-13

  Jeanne-Marie VIP
Riktigt riktigt bra dikt. Ensamhet är så mycket
2017-01-13
  > Nästa text
< Föregående

talandeord
talandeord